LATAR BELAKANG DAERAH

Pejabat Daerah Kecil Matunggong, mula beroperasi pada 1 Mac, 1995. Pada awal operasinya, pejabat ini diketuai oleh seorang Penolong Pegawai Daerah.

 

Pada ketika itu, Penolong Pegawai Daerah dibantu oleh seramai Lapan orang kakitangan terdiri daripada seorang Penolong Pegawai Tadbir, Dua orang Kerani Am, Seorang Pembantu Kerani Rendah,seorang pembantu Am rendah dan dua orang pekerja rendah Awam. Pejabat ini diletak di bawah pentadbiran Daerah Kudat.

 

Pejabat Daerah Kecil Matunggong juga telah mendapat bangunan baru untuk memenuhi keperluan masyarakat setempat dan sesuai dengan pertambahan anggota dan peralatan.

Kini, Pejabat Daerah kecil Matunggong adalah dianggap sebagai penyelaras utama (chief coordinator) ke atas semua aktiviti pembangunan di peringkat daerah dan sebagai cawangan tempatan yakni perantara di antara rakyat dengan Urusetia Negeri (State Secreteriat) dan Kerajaan Persekutuan.

Tarikh Kemaskini

11 Mac 2020 (Rabu)

Paparan Terbaik

Portal ini paling sesuai dipaparkan melalui pelayar Mozila Firefox dan Google Chrome; Resolusi paparan 1024 x 768 pixels

Notis Penafian

Pejabat Daerah Kecil Matunggong tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerugian atau kerosakan yang dialami disebabkan penggunaan sebarang maklumat yang terdapat di dalam web ini.

 

PEJABAT DAERAH KECIL MATUNGGONG, KUDAT, SABAH

Notis Hakcipta  |  Dasar Privasi    |  Dasar Keselamatan

 

Free Joomla! template by L.THEME